vrijdag 4 april 2014

Cayo Rosario 21.33.033N 82.32.230W

Als we bij Cayo Rosario aankomen ligt Silmaril daar ,zij geven ons aanwijzingen : tot de 4de rode boei en dan tussen de ondieptes door naar de oostelijke kant,dat is de hoge kant beschut door het eiland en de oostelijke wind!
We ankeren prima en liggen met 2 boten ver van elkaar in een serene stilte omgeven door weer kristalhelder water .
S 'Avonds komen er wat vissers langszij of we kreeft willen , ze drinken een glas croc uit Cabo Verde mee en vinden de Hollandse sigaar ook prima .
Een bloedhete nacht volgt ..er was geen zuchtje wind!
S'Ochtends gaan we met de boot naar de overkant Cayo Cantilles ,er wonen daar drie Cubanen ,die een maand op het eiland verblijven om dit natuurgebied te bewaken .
Ze wonen wel heel primitief en er is ook geen AH om boodschappen te doen ,gewoon een kip ,die eieren legt ,vis vangen in zee....dan wel kreeft ,tuna of barracuda en zelf brood bakken etc.
Op het eiland is een apenkolonie ,maar er is geen eten voor de 150 apen ,dus krijgen ze een soort hondenbrokken .
In de lagune zijn de krokodillen ,maar helaas vanwege de lage waterstand zijn ze naar zee vertrokken , hmm durf ik nog wel in zee te zwemmen ,vanochtend lag er ook al een 2 m onbeweeglijke barracuda onder de zwemtrap!
Aan boord genieten we s'avonds van de kreeften ,we hadden er twee maar die waren zo groot dat we de volgende dag nog een heerlijke salade van kreeft en verse ananas in deze paradijselijke omgeving konden verorberen !
Het leven is zo slecht nog niet en we vervelen ons ook niet ,hoor Ingrid!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten