vrijdag 4 april 2014

Cayo Largo

We varen via de noordelijke ingang met links en rechts veel mangrove en ondieptes ,maar alles is goed aan gegeven op de kaart ,dus lopen we met een haakse bocht naar stuurboord de haven van Cayo Largo binnen .
Cayo Largo is een geliefde vakantiebestemming ,er wonen geen mensen ,er werken alleen seizoenarbeiders,dat geeft het eiland een andere dimensie,alles is op toerisme gericht .
Het havencomplex is voorzien van een restaurant en vakantiebungalows ,shops etc.,het is prachtig gelegen ,maar eenmaal op anker genieten we des te meer .
Het water is er kristalhelder en op sommige plekken heel ondiep,je ziet allerlei soorten vissen en grote zeesterren ,ibissen en in de mangrove dachten we kikkers te horen ?
Als we van boord af zwemmen kunnen we een heel stuk lopen in het water tot het strand ,dat adembenemend wit is , bijna onecht maar erg mooi .
Er liggen weer een aantal bekende boten voor anker Red Harlequin ,Rafiki en ook de Marlin .
Toch even vragen of Marlin even naar de ssb kan kijken ,we hebben slechte ontvangst en kunnen geen sailmail binnen halen ,heel onhandig vanwege de weerberichten !
In nog geen 5 minuten was alles gepiept …..twin knop stond niet goed !
Gelukkig we kunnen weer mailen ,gribfiles ophalen en boordnetjes volgen gaat weer !
We vertrekken van Cayo Largo naar Cayo Rosario ongeveer 20 miles verderop .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten