woensdag 2 april 2014

Aankomst Cuba - Cienfuegos


Een tocht van 146 miles heeft door de wisselende wind en windkracht 48 uur geduurd ,maar dan varen we in de ochtend de prachtige baai van Cienfuegos binnen ,waar we direct worden verwelkomd door de muurschildering “bienvenido socialistas”
12 miles uit de kust worden we verondersteld om de coastguard op te roepen ,maar in plaats van de coastguard antwoorden onze Zwitserse vrienden van de Silmaril,zij blijken vanuit Santiago ook op weg naar Cienfuegos.
Als we dichter bij Cienfuegos komen zien we eerst Punta Gorda met het pittoreske koepeltje en dan horen we Rafiki al op de vhf (marifoon) om ons ' binnen te praten “.
Dan komt het inklaren ,waar we wat tegenop zien we hebben wel ons best gedaan ,al het verse fruit is opgegeten ,de koffie opgeborgen en alles wat niet ingevoerd mag worden ligt gewoon toch aan boord ...je mag nl ook geen gps, telecommunications equipment meenemen.
We mogen pas van boord als ook de drugs hond is geweest ,ook een wassenneus,want het beest was zo zenuwachtig en likte meer mijn tenen dan dat hij snuffelde.En sprong steeds van de zenuwen op de bank.
Het inklaren ging uiteindelijk eigenlijk behoorlijk goed en wij konden voet op Cubaanse grond zetten .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten