dinsdag 1 april 2014

Cayman Brac en haar bewoners 11-15 februari,2014



Weer een hoogtepunt in ontmoetingen en een indrukwekkende natuur op dit prachtige eiland.
Als we aankomen vanuit het oosten varen we via de noordkant langs de indrukwekkende hoge uit het water opstijgende rotsen : de Bluff een soort hoogvlakte van limestone ,die 2/3 van het eiland beslaat .
We hebben op de kaart een ankerplek gezien en willen eigenlijk een nacht liggen ,Jaap denkt een alibi te hebben door motorpech ….een raar geluid op te voeren !
De coastguard roept ons op en zegt aan boord te komen ,we liggen in hun wateren en moeten echt inklaren, ze verslepen ons ook naar een boei; ankeren mag nergens meer of je moet precies op het zand ankeren anders beschadig je het koraal.
De sfeer is eerst wat gelaten ,want de boot moet perse' ontsmet worden voor moskitos [desinsection]!we kwamen er niet onderuit,dus dan de spuitbus er maar doorheen,gelukkig was meneer zo dik ,dat hij niet in de gangetjes paste ,dus niet alles een beurt kreeg.
Uiteindelijk toen we ingeklaard waren ,klaarden de gezichten wat op en kwamen de verhalen los .
Als we de volgende dag het eiland verkennen weten we niet wat ons overkomt,geen vuilnis langs de weg,het ruikt heerlijk naar bloeiende bloemen maar ook naar de warme bakker!
Hoofdcommissaris Frank uit Ierland van het politiebureau geeft ons alle info over het eiland en we mogen op zijn computer passage- weather bekijken !
Op het postkantoortje zoekt de mevr. de mooiste zegels die ze heeft de newborn en een van een midwife ; betalen hoeft niet ,ze geeft ze graag!
Als dat nog niet genoeg is staat er bij de haven , Glenn ,hij brengt ons graag naar de supermarkt!
We zijn perplex van zoveel gastvrijheid.
Glenn neemt ons mee naar zijn huis en is als zeiler erg benieuwd naar onze verhalen .
Hij stelt voor om ochtends te komen dan brengen wij hem naar zijn werk en kunnen wij het eiland met zijn auto bekijken ….wat een grandioos aanbod ...we nemen het aan .
We maken een prachtige wandeling op de Bluff Parrot Reserve een uitgezette wandeling ,waar veel vogels ,zeer oude bomen en we een heel bijzonder landschap aantreffen : puntige limestone en diepe gaten en kloven en overal groeit wat !
In de avond komen Glenn en zijn zoontje Josef aan boord ,er staat zo'n enorme swell zodat Josef drijfnat wordt .
Vrijdag gaan we naar de oostpunt van het eiland bij de vuurtoren en kijken prachtig uit vanaf heel hoog op de Bluff naar de zee ,waar hoog zwevend in de lucht de brown boobies vliegen .Er zijn hier wel 200 verschillende soorten vogels en dan zijn er nog de overwinteraars die tussen noord en zuid Amerika pendelen .
We hebben sávonds Glenn uitgenodigd om ergens te gaan eten ,hij wist een perfect restaurant met linnen gedekte tafels,live music uit de oude doos en iedereen bleef lekker op zijn stoel zitten ...geen ganja ,meringue of zwoele salsa......hier de geciviliseerde wereld.
Op de terugweg laat Glenn ons een klein haventje van een vriend zien en ineens ontdekt Josef 5 prachtige roggen en een nursewhale ,een mooi afscheid want de volgende morgen zullen we vertrekken naar Cuba.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten