zaterdag 18 april 2015

Staniel Cay en Big Major Cay

Staniel Cay staat ook op het lijstje van aanbevolen plekjes om naar toe te gaan ,wij komen met onze dinghy ,tegelijkertijd met dertigers ,zij kwamen met hun eigen watervliegtuigje ,ja verschil moet er zijn en dan kun je hier ook prima met je super,super megajacht in de haven terecht !
Wij zoeken tevergeefs naar een bank ,we kunnen gelukkig wel wat inkopen doen ,of bij de Pink Pearl supermarket of bij Burke's Blue Grocery Store,een nogal eenvoudige keuze omdat Pink Pearl al een tijdje gesloten is .Er is een redelijk assortiment ,bloemkool , grapefruits,papaya,paprika en zelf hebben we nog sapodillas,heel gezond!
We vertrekken naar de baai om de hoek :Big Major Cay ,waar we omringd door miljoen dollar superjachten de bezienswaardigheid van de baai gaan bekijken: zwemmende varkens !
Met dinghies komen de toeristen naar het strand ,waar de varkens in de schaduw liggen onttrokken aan het zicht ,maar bij het geluid van een motor komen ze aangerend en met open bek naar je dinghy zwemmen om wat eten te krijgen .
Ze zijn naar het eiland gebracht maar kunnen niet overleven zonder gevoerd te worden !
Een dubbel gevoel ,maar wat heerlijk om als varken hier zo verwend te worden ...toch wat anders als in een megastal !
We ontmoeten sy Suncast weer, zij zijn vanaf Ragged Island naar Cuba gegaan en zijn nu weer op de terugweg om via Hudson river ,Great lakes naar Canada te gaan .
We snorkelen nog een beetje en vertrekken s'middags naar de volgende bestemming:
Warderick Wells

Geen opmerkingen:

Een reactie posten