donderdag 30 april 2015

Little Harbour ,Abacos

We verlaten Spanish Wells en daarmee Eleuthera en gaan op weg naar de Abacos ,maar direct aan de noordkant van Eleuthera ligt een enorm rif de beruchte Devil's Backbone Passage :
,,an exercise in coastal navigation,which rather like marriage ,should not be lightly undertaken “
We komen er goed door en varen naar Little Harbour.
In de pilot staat dat, als je meer dan 3 feet diepgang nodig hebt om in de baai te komen
.. half tide state is critical '..dus toch maar buiten ankeren en de volgende morgen bij hoog water de baai in varen ,onze diepgang is nl 5 feet 4inch ofwel 1,60m!
Het is weer een prachtige baai en we pakken een mooring op en gaan met de dinghy naar de wal , overal duiken schildpadden op en zwemmen keihard weg ,er schijnen veel jonge schildpadden op dit moment in de baai te zijn ...wat een mooi gezicht .
Little Harbour heeft zijn charme vooral te danken aan een Amerikaanse beeldhouwer Randolph Johnston ,die hier in 1964 kwam en er zijn domicilie van maakte.
Er staan overal bronzen kunstwerken van hem ,een galerie ,werkplaats en Pete's Bar ,genoemd naar zijn zoon ,die ook bronzen maakt, met de eeuwenoude wasmethode en het werk van zijn vader voortzet.
Pete's bar is een goede plek ,waar cruisers elkaar ontmoeten en waar je prima kunt eten .
Hoog op de rotsen staan de overblijfselen van een oude vuurtoren en aan de noordkant van het eiland zijn de 'caves',om de noordpunt heen lopend loop je over het witte strand ,waar bij eb het koraal omhoog komt .
Het is hier een echt paradijsje en wij mogen er weer even deel van zijn .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten