donderdag 30 april 2015

Eleuthera : Tarpum bay ,Governors Harbour ,Hatchet Bay


Volgetuigd 6 knopen varend bereiken we het wat noord-oostelijk gelegen eiland Eleuthera,de Bahamas tellen er ongeveer 700 bewoonde en nog talloze onbewoonde!
Er heerst hier een hele andere sfeer ,de Engelse invloed is hier duidelijk merkbaar .
Tarpum het zuidelijke dorpje op Eleuthera heeft zelfs een kasteelachtige toren in Engelse stijl , weliswaar door een beeldhouwer vast ook van Engelse afkomst gezien zijn naam:
Mac Millan Hughes gebouwd.
Eleuthera was bekend vanwege zijn landbouw en veeteelt ,vooral ananas, maar daar vind je nu niet zoveel meer van terug ,sterker nog de ananas in de super komt uit Chili!
Governors Harbour, de hoofdstad van Eleuthera heeft langs de boulevard nog prachtige koloniale huizen , maar daarachter stapelt het zwerfvuil zich op .
Als Jaap voor de tweede keer naar het dorp gaat om water te halen,weigert de buitenboordmotor van de dinghy ,Jaap had geen VHF mee en ik ben al aan boord ,gelukkig ziet een oplettende buurman hem wegdrijven richting zee en redt Jaap!
Zijn tweede rescue vandaag :vanochtend kwam een Canadese zeilboot met motorpech zeilend de baai binnen en ineens weigerde de rolfok,het uitgegooide anker ging aan het krabben en zo kwam hij bijna op de rotsen ….ook geen leuk vooruitzicht!
Fijn dat zeilers elkaar altijd helpen .
Wij moeten de buitenboordmotor uit elkaar halen: benzine eruit ,carburateur en tank schoonmaken ,we plaatsen er gelijk een extra filter bij en hopen dat ie het dan weer doet.
Het is inmiddels laat en donker ,morgen zullen we alles uitproberen …...
de buitenboordmotor loopt s'ochtends weer als een zonnetje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten