zaterdag 18 april 2015

Black Point 5 april

Het is Pasen ,de vorige dag zijn we druk geweest met de whalepomp ,die lekte,alles is uit elkaar geweest ,schoongemaakt en we hebben er een nieuwe balg opgezet, hopelijk geen lekkage meer hierdoor zijn we nog niet op het eiland geweest .
De mailboat ligt ook aan de steiger en vanwege Pasen blijft die daar liggen .
Als we op het eiland komen komt uit de vlakbij gelegen kerk gezang en wij gaan kijken alle deuren en prachtig gekleurde ramen staan open .
Je wordt hier altijd hartelijk uitgenodigd om een dienst bij te wonen ,het is ook aanstekelijk zoveel enthousiasme :gospels, gedans, zelfs de pastor op het podium doet mee.
Als de dienst is afgelopen speelt de band [ drums,gitaar ,tambourijn trommels ,handgeklap] gewoon door en wordt er tussen de kerkbanken gedanst .
Iedereen is op zijn paasbest gekleed ,doet denken aan de jaren 60 bij ons !
s'Middags is alles uit en zitten ze onder de tamarindeboom ,de kinderen komen met 1 dollar om schaafijs te eten .
Wij eten bij Scorpio en maken een wandeling over het eiland naar Regatta point ,waar je een mooi uitzicht over de baai hebt ,onderweg ligt een locale boot die voor de regatta wordt gebruikt op het droge met de welluidende naam Fredericka.
Terug in de vissershaven zijn ze net weer vis aan het schoonmaken een enorme oceanray en een shark willen beide een mahi mahi !
De laundromat is vgls de Amerikanen de beste van de Bahamas ! Heel schoon maar nog steeds met koud water wassen ,wel douches ,kapper ,prima wifi en koffie met bananabread en we komen bekende kaartjes tegen ...Cat's Meow was here !
Helaas geen atm ,maar bij Lorraine kun je eten en zij geeft geld terug .als ik zeg dat ze mooi in de kerk zong ,zingt ze met haar prachtige stem nog wat ...een cadeautje !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten