donderdag 30 april 2015

Hope Town


We zitten inmiddels in de Abacos en vinden het overal schitterend ,mooie baaien ,lieflijke plaatsjes ,het ruikt heerlijk naar de vele bloeiende bloemen en we zitten nu ongeveer op de plek vanwaar we naar Bermuda willen oversteken .
Er moet wel eerst een goed weergat zijn ,op dit moment is er veel onstabiel weer met onweer en regen en harde wind ,men zegt dat je voor mei ook niet moet willen oversteken !
Helemaal niet erg ,want het is hier nog steeds genieten .
Vandaag varen we zo'n 15 mijl van Little Harbour naar Hope Town :
Alweer zo'n bizonder plaatsje ,in de pilot staat hierover:
Hope Town is almost everyone's dream realized of how a place in the Abacos should look !
Nauwe straatjes met huizen geschilderd in alle kleuren van de regenboog ,overal veel bloemen ,een prachtige strand en de bekende rood-wit gestreepte vuurtoren ,maar dat alles is wel het resultaat van de uit Amerika komende loyalisten ,die hier gewend aan landbouw en veeteelt bedrijven ,een stugge bodem vonden en vervolgens visser, botenbouwer ,bakker etc . werden ,kortom een zwaar leven .
Je ziet er veel dezelfde namen vooral Malone ,zoals het museum van Wyannie Malone .
Een leuk museum over het leven in Hope Town en veel over scheepvaart en strandjutten.Een extra vorm van inkomen naast de magere opbrengst van het land en de zee!
Als we later naar de grocery gaan komen we uiteraard weer bij een Malone :Vernon,hij is niet de jongste meer ,maar met pensioen op je 65 ste is er hier niet bij ,je ziet veel ouderen nog werken .
Ik ging naar de kapster ,ze was 77!
Vernon verkoopt ook vers brood en gebak en dat is lang geleden, we komen thuis met een limepie!
We liggen buiten de baai geankerd ,het was een beetje vol in het mooringveld in de haven! Bovendien genieten we van een fris zeewindje en geen last van muskieten!

1 opmerking:

  1. Weer mooie plaatjes. Alvast een heel goede oversteek gewenst naar Bermuda!

    BeantwoordenVerwijderen