maandag 6 april 2015

Little Farmers Cay

Een laatste prachtige zonsondergang nog net op de gevoelige plaat vastgelegd , voordat we de volgende morgen 31 maart naar Farmers Cay vertrekken , er is een kort weergat want in het paasweekend wordt er weer een koufront verwacht , dus zeilen we met een prima NO windje eerst wat bonkerig ,maar als we later vanuit de Exuma Sound de doorgang naar de banken opgaan verandert de golfslag en is het ineens rustig en weer prachtig azuurblauw water !
We varen een rondje om Little Farmers Cay en ankeren aan de south side ,na een hapje uit de pan zijn we allebei moe en gaan vroeg naar bed.
s'Ochtends worden we door een geronk boven ons hoofd wakker en ineens scheert een klein sportvliegtuigje over ons hoofd en voor ons gevoel knalt het tegen de kust voor onze ogen ,maar het valt mee blijkt later op de foto !
Het eiland is 1.25mijl lang en 0,8 mijl breed en telt 50 inwoners ,heel overzichtelijk ,maar iedereen is ongeveer wel familie van elkaar ,gemakkelijk of oppassen ?
Als je voet aan wal zet wandel je gemakkelijk het eiland rond ,maar overal is wat te beleven of vertellen, dus schiet het niet hard op ,we moeten eerst bij Denzel in zijn groentetuin kijken en binnen naar zijn schilderijen en proeven van zijn pinda's in een siroop van suiker,tamarinde,nootmuskaat en gember ..lekker !
Even verderop is de haven en daar zijn s'ochtends de vissers met vis en conch schoonmaken bezig ,het afval wordt in het water gegooid en daar komen de roggen op af en de haaien(gelukkig slechts nursesharks!) .
Ik krijg wat verse conchsalade ,ook heerlijk !
In de haven neemt iemand ons mee naar de ' woodcarver' , ja en dan kom je toch met iets thuis :een wijze uil uit hetzelfde harde hout gemaakt als de locale boten hier .
De uil hier heeft onder de grond zijn nest .
'Ocean Cabin' met de eigenaren Terry en Ernestine Bain is vermaard en een must om naar toe te gaan ,dat werd ook een lange gezellige avond ,heerlijk gegeten en een goede onderhoudende gastheer!
Little Farmers Cay is een aanrader!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten