dinsdag 10 maart 2015

Vlinders ,bijen en spinnen op Stocking Island

Er is nog genoeg te ontdekken op Stocking Island : bij elke wandeling is er wel weer iets bijzonders op de gevoelige plaat vast te leggen .
De zee aan de oceaankant is rotsachtig met prachtige kloven en bij opkomend tij beuken de brekers op het strand ,de andere kant van het eiland is rustig, een vlak prachtig wit strand met een hele andere vloedlijn ,beide hebben hun charme .
En dan de dieren en vegetatie :
Kijk hoe de crab echt oogjes op steeltjes heeft en een klein crabbetje in een gestolen onderkomen – een slakkenhuis, zijn spoor verraadt !
De osprey ,havik boven op het baken 'Monument 'vliegt onmiddellijk op van zijn nest,als hij ons hoort en blijft boven het nest met zijn enorme vleugels cirkelen .
Vlakbij de 'poisontree',die je absoluut niet moet aanraken ,deze boom is nl. van top tot teen giftig ,
zag ik een hele bijzondere spin ,harig groot en angstaanjagend,maar even later schrokken we misschien nog wel meer want in het waterbekken ,wat we normaal vullen lag vandaag een vette dikke opgekrulde slang ,die zich vast te goed wilde doen aan drinkende vogeltjes ,gelukkig maar dat de veel voorkomende kolibri zijn vocht uit de bloemen haalt!
Vlinders ,bijen en enorme termietennesten ,ze zijn hier allemaal te vinden en aan het einde van de dag wordt je getracteerd op een prachtige zonsondergang .
Stocking Island heeft mijn hart wel gestolen .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten