woensdag 11 maart 2015

Buenavista en Hog Cay

Ge-enthousiastmeerd door 'Hold Fast' verlaten we 22/2/15 Long Island om de mooie Jumentos Cays te bezoeken ,we varen eerst naar het westen ivm zandbanken lekker voor de wind en varen vervolgens met halve wind met zo'n 6/7 knopen naar Water Cay ,hier brengen we de nacht door en zeilen s'ochtends vol getuigd met een blauwe hemel , dito zee en kalm water naar Buenavista.
Onderweg voelde het een beetje tropisch aan 29 graden en 68 % luchtvochtigheid ...klopt dus wel het is hier inderdaad officieel tropen, want ik zie dat we de cancer of tropics [kreeftkeerkring ] zijn gepasseerd!
Als we aankomen ligt 'Hold Fast' er als de enige boot.
Het is een pardijselijke baai ,we maken gezamenlijk een wandeling naar de oceaankant,maar de andere kant van het eiland heeft een ander gezicht ,soms bijna kunst maar het is toch echt een grote plastic afval baai ...uit Haiti en Cuba ,maar zelfs ook een fles shampoo uit s'Gravenhage ....ernstig!
Wat een probleem is dat afval; speciaal plastic toch ,maar wat doen we eraan ???
26/2 We vertrekken naar Hog Cay ...de wind is uit de verkeerde hoek, dus kruisen , het is maar 12 mijl en we zeilen heerlijk.
Hog Cay baai is weer prachtig ,echt de moeite waard ,er is verder niets ,de zeilers hebben er met bamboepalen een soort tipi tent gebouwd ,er is altijd een vuurtje om je afval te verbranden en s'avonds neemt iedereen wat te eten en drinken mee ..en wij hebben geluk met een paar hele goede musici van 'Salty Paws' en 'Dyad',die voor muziek zorgen en wij zingen ,dat allemaal met een prachtige ondergaande zon en het geluid van de zee.
De zeilers hebben hun sporen hier in de goede zin des woord achtergelaten en daar moet ik ook wat mee ,dus hangt er nu ver in de Jumentos een bordje van Sark 2015 , jawel met molen en NL vlag!!
Eten is wel een beetje een probleem ,op Ragged eiland 3mijl zuidelijk is een winkel:uien,tomaten , pompoen, banaan , ja en dan houdt het een beetje op , zeker als de mailboat de sla in Nassau heeft laten staan !
Duncantown op Ragged Island is alleen bij vloed goed te bereiken ,je vaart met je dinghy een gegraven kanaal door en komt dan bij het enige plaatsje op het eiland .
Aan de noordkant zijn zoutpannen ,daar wandelen we naartoe ,eten wat in Sheila's fishermans Lounge en komen precies op tijd weer bij de boot om terug te varen naar Hog Cay.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten