woensdag 11 maart 2015

Flamingo Cay


Het weer blijft wat onstuimig en we zijn bijna door onze watervoorraad heen ,dus als er een weergat is, gaan we weer naar het noorden .
Het is een pittig tochtje 25 knopen wind en een behoorlijke dwarse golfslag , nooit echt lekker en vermoeiend ,vooral bij de openingen naar de Atlantic ,Nurse Channel en Man of War zijn er vervelende golven .
De lucht staat elke keer op 'komt er een bui of niet”,maar elke keer lost dat weer op en zie je een prachtige blauwe lucht met witte wolkjes .
Het geeft wel elke keer wind natuurlijk maar daardoor vliegen we ook : 7,5 knoop !
We worden een beetje moe en besluiten naar Flamingo Cay ipv Water Cay ,iets noordelijker te gaan .
Dat bleek een goed idee ,want zoals alle Amerikanen luisteren wij tegenwoordig op 8152 freq. Ssb
naar Chris Parker en over twee dagen gaat de wind naar zuid -oost ,veel gunstiger voor ons ,dus lekker nog een dagje op Flamingo Cay!
We zijn benieuwd naar de drie professionele vissersboten ,die voor ons liggen en varen er met de dinghy naartoe ,we worden direct aan boord uitgenodigd en de kapitein laat zijn hele drijvende visverwerkings boot zien ,ze vangen lobster en grouper en leveren die levend in Nassau af ,dat betaalt beter !
Dan varen we met de dinghy naar een grot ,die eenmaal binnen de prachtigste kleurschakeringen laat zien ,ik ben helemaal onder de indruk en vlakbij is koraal met weer prachtige vissen .
Klap op de vuurpijl is dat als we vervolgens naar het strand gaan ik 5 sanddollars vind!
'Song of Pogo'komt nog langszij en geeft ons wat ….stroopwafels van hun dochter uit Strijen !
s'Middags vertrekken we nog naar Water Cay ,de vissers hadden ons wat conch mee gegeven om beter te kunnen vissen en dat was heel snel raak : een barracuda !
Helemaal niet leuk, want de haak zat in de onderkaak met geen mogelijkheid uit die vervaarlijk grote bek te krijgen ,gelukkig waren we dicht bij de ankerplek en een paar vissers wilden hem wel bevrijden vd haak ,dat liep wat anders ….ineens was hij spontaan van de haak af ,maar zagen we tegelijkertijd een haai om de boot en nog een ...je begrijpt het al een hevig gevecht in een supersnelle actie en weg barracuda .
Dat was me het dagje wel ;veel beleefd ,maar ik ben toch wat voorzichtiger met zwemmen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten