woensdag 11 maart 2015

Long Island

Eindelijk is de wind wat minder, een goed weergat om te vertrekken naar Long Island .
Het is inmiddels 12 februari 2015 ,we zetten zeil varen met een lekker windje langs Elizabeth Island tot we bij Pigeon Cay komen, dan komen de onaangename rollers,ze houden een beetje aan tot bij Hog Cay ,daar veranderen we onze koers.
Het klopt allemaal met de kaart er staan dikke rode kruisen... riffen ,dus onaangename zee!
Langs Sandy Cay en White Cay ,dan de laatste 11 mijl naar Indian Hole Cay,als we het hoekje om zijn zien we de ankerplek Thompson Bay al liggen , een mooie goed beschutte baai .
De volgende morgen kondigt Penny van Fairhaven de netcontroller hier, een avond met muziek , Bahamian eten en art op Governor's dock aan ,georganiseerd door het plaatselijke bureau voor toerisme, we vallen voor de zoveelste keer met onze neus in de boter[ beter: lobster en conch]
We ontmoeten vrienden van de 'Bodyguard': Myron en Dena Coelho van 'Hold Fast' heel leuk !
Ze vissen veel en weten er alles van speciaal hier op de Banks , ze nodigen ons uit voor een etentje en dat wordt natuurlijk vis ….heerlijke verse tonijn !
Myron vertelt heel enthousiast over de Jumentos Cay een hele groep onbewoonde eilandjes die in een halve cirkel zuidelijk van Long Island liggen en maar zo'n 70 mijl van Puerto de Vita op Cuba ,wie weet; volgende trip ?
Op zaterdag is er Farmersmarket: groente ,fruit ,zelfgebakken brood ,gebak en er staan wat mannen met een open truck waar verse kokosnoten op liggen ,ze maken van de verse kokosgelei melk suiker en rum een heerlijk drankje ,dus dat wordt op de vroege ochtend al proosten ...op Jorrit ,die vandaag 14/2 jarig is!
Long Island heeft geen busverbindingen, maar je steekt je hand op en je hebt een lift ,van de politieagent tot de burgemeester ,maakt niet uit iedereen is hier ontzettend gastvrij en behulpzaam ; zo kregen we een lift om naar de wasserij te gaan ,maar de man die de lift gaf zei: “kom maar bij mij thuis de was doen ,dat kan makkelijk en ik woon hier vlakbij terwijl de wasserij nog een half uur rijden is”
We hebben bij hun een hele gezellige middag gehad ...bizonder toch zulke ontmoetingen !
Het is een mooi en heel gastvrij eiland .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten