dinsdag 10 maart 2015

Sanddollar Beach and Crab Cay

Wil je helemaal om Stocking Island heen lopen, dan moet je wel met het getij rekening houden ,dat doen we en zo kunnen we precies bij laagtij om Sanddollar Beach heen waden ,hier ligt nl. een grote zandbank en daar zijn de 'sanddollars' een soort schelp ,heel fragiel bijna doorschijnend te vinden .
Ik ben helemaal verrukt als ik er inderdaad een vind en laat hem aan Jaap zien ,er zit wel wat wier op ,maar dat kan de pret niet drukken ,Jaap zal hem wel even schoonpoetsen en dan is die weer net zo mooi als het exemplaar uit de winkel ,maar helaas ineens pats en de sanddollar breekt .
Peter en Christine vinden er ook nog een ,maar daar blijft het bij ...no more sanddollars.
Vanaf de zandbank zie je Elizabeth Island aan de overkant een prive eiland van Helga uit Duitsland .
Vanuit de zandbank klauter je over de puntige rotsen en kom je hoog aan de oceaankant uit en heb je een schitterend uitzicht .
s'Avonds worden we getracteerd op een volle maan die precies boven ' Cats Meow' staat .
Met de snelle dinghy van Cats Meow gaan we de volgende dag naar Crab Cay ,een eiland waar we met een beetje geluk grote schildpadden kunnen zien .
Eerst kopen we wat inktvis ,want daar zijn ze blijkbaar dol op ,snijden die in kleine stukjes en dan maar zien of de truc werkt !
We kunnen met de dinghy over laag water en gaan dus de enige grote brug van het eiland onderdoor en komen in een baai met aan de kant veel mangrove .
We zijn de enige in dit paradijselijke oord en al gauw zien we de prachtige grote schildpadden tot vlakbij de dinghy komen en bijna de inktvis uit je hand pakken .
Ik maak heel wat foto's onder en boven water en het blijft fascineren ...wat een kleurschakeringen op hun schild en hoe mooi zwemmen ze onder water.
Weer een dag met een gouden randje .


Geen opmerkingen:

Een reactie posten