donderdag 2 juli 2015

Terceira

We vertrekken 's ochtends al vroeg naar het volgende eiland Terceira ,een tocht van 55nm met weinig wind ,dus om met daglicht aan te komen zetten we toch de motor erbij .Het is een vervelende zeegang tussen de eilanden en de wind laat het steeds meer afweten!
We vallen met onze neus in de boter,hadden we al een geweldig Sint-Jansfeest in Sao Jorge meegemaakt ,op Terceira is het een week lang feest .
Er zijn verschillende thema's: oude beroepen ,voor de kinderen een parade van sprookjes ,die worden uitgebeeld o.a.donald duck, goofy en de drie biggetjes ,Assepoester met haar prins en de stiefmoeder met de jaloerse zussen !
Een avond met optredens van verschillende bands met als laatste een band van de emigranten ,die uit USA en Canada voor deze feestweek in grote getale zijn overgekomen.
Als afsluiting van de feestweek is er op zondag een traditioneel stierenoptreden ..gevecht is te sterk uitgedrukt, alhoewel het een dubbel gevoel bij ons oplevert.
Hier leeft het enorm onder de bevolking ,die massaal op muurtjes van het haventerrein en op de heuvels zitten om niets van het spel te missen, enthousiast te klappen of de adem in houden als het spannend wordt .
Er zijn een aantal stieren ,die afwisselend worden losgelaten en achter de mannen aanrennen ,die de stier uitdagen ,maar hem niet verwonden; als het te spannend wordt, springen ze vlug achter de verschansing of in het water .
Ik ken alle in's en out 's niet van deze traditie ,maar begrijp wel dat de stieren geliefd zijn , ook vertroeteld worden en het een spel met gelijke krachten lijkt !
Rondom de festiviteiten zijn er allerlei tentjes voor de gelegenheid opgezet in de straten met voor ons soms onbekende gerechten b.v. brooddeeg met chorizo maar dan ter plekke in een houtvuur gebakken, er staat een enorme rij ,vast een favoriet gerecht dus ...wij proberen het ook !
Het is overal een drukte van belang ,soms knalt in de haven de muziek wel erg luid tot dik in de kleine uurtjes ,maar dat hoort erbij .
Het is een heel gezellige ontspannen sfeer en we verbazen ons dat er geen politie te zien is, maar ook totaal geen ongeregeldheden zijn .
Angra do Heroismo ,de havenplaats waar we liggen is de moeite waard om te verkennen ,veel oude gebouwen interessante kerken ,mooie parken ,groot fort en de Monte Brasil en weer een hele mooie natuur, heerlijk om gewoon te wandelen .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten