donderdag 23 juli 2015

Azoren -la Coruna

Weer een oversteek,deze keer niet tussen de eilanden van de Azoren ,maar naar Spanje ongeveer 880 nm en 6tot 8 dagen op zee afhankelijk van weer en wind.
Het is een echte Azoren -hoog ,want op een paar stukken na is het nagenoeg windstil en dat betekent veel op de motor varen .
Win2Win ,de boot van Eltjo en Lilian is een dag eerder vertrokken,maar s 'ochtends en s 'avonds houden we de ssb contact en dat is wel gezellig .
Doordat het weer zo rustig is kunnen we wel van alles aan boord doen zoals zwemmen in de Atlantische oceaan ,normaal koken kortom het leven aan boord is zo slecht nog niet .
Kort voor de Spaanse kust begeeft de motor het opeens en wat jaap ook probeert ; een nieuw dieselfilter ,ontluchten ...het blijft stil.
Gelukkig trekt de wind aan en kunnen we op zeil verder maar toch roepen we de haven op en die sturen een sleepboot ,die hoeft uiteindelijk toch niet in actie te komen want we zeilen veilig de ankerplek op en ankeren daar .
Gelukkig ,we zijn er heelhuids van af gekomen ,helaas voor korte duur want het anker krabt en we worden door hulpvaardige Engelsen alsnog naar de steiger gesleept.
Heerlijk om na 7dagen weer aan wal te komen ,de motor bleek toch een vuiltje in de pomp te hebben en nadat het samen met wat lucht verwijderd was ,liep de motor weer als een zonnetje .
We zouden naar la Coruna maar waren door de motorpech uiteindelijk in Camarinas beland,zodat de Jonas naar ons toe kwam ,zo'n 40 Nm het hoekje om.
Wat een feest om neef Jacob en Hanny weer te zien en samen een paar gezellige dagen door te brengen.
Zij gaan naar het zuiden en wij gaan de golf van Biscaye over om in Bretagne onze kinderen te zien ,een goed vooruitzicht ,we verheugen ons er enorm op !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten