donderdag 2 juli 2015

Sao Jorge

Binnenlopend vanaf zee naar de haven van Velas op Sao Jorge krijg je het gevoel, alsof je in een Zwitsers landschap bent beland ,een prachtig wit kerkje met een spitse toren steekt mooi af tegen de hoge groen begroeide rotsen met kleurige geurende bloemen.
De volgende dag als we samen met de bemanning van de Win 2Win het eiland met de auto gaan verkennen, lijkt het alleen maar indrukwekkender te worden : het is een prachtig eiland met alweer veel hortensia's ,agapanthussen en lelies langs de weg .
Ook de uitzichten zijn adembenemend hoog op de rotsen zie je weer in zee liggende rotspartijen .
Onderweg komen we in een dorp ,waar de Amerikaanse emigranten van de Azoren worden onthaald door hun familie ,even moesten daarom wat karren verplaatst worden uit een soort hangar .
Bij het feest van de Espirito Santo, een soort Pinksteren worden deze versierde wagens met vlaggen gebruikt , natuurlijk worden de hier geliefde stieren getooid met een prachtige kroon van bloemen voor de wagens gespannen.
We rijden door naar een natuurpark Sete Fontes...wat een rust ,natuurschoon,oude bomen,
mooie waterpartijen en veel vogelgeluiden !
We willen wel lunchen maar kunnen niet iets vinden en worden naar Faja do Ouvidor gestuurd.
Via heel wat nauwe steegjes en haarspeldbochten en pleintjes komen we ineens bij dorpje met een haven,waar druk gezwommen wordt en gelukkig een restaurant is,maar wij komen net iets te laat voor de lunch ,de keuken is dicht en ze kunnen nog wel een omelet maken ,smaakte ook prima!
Terug aan boord maakt Eltjo nog een foto van ons beide en vieren we samen met Lilian en Eltjo op de Sark onze 41ste trouwdag !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten