donderdag 2 juli 2015

Een dagje Pico

Samen met de bemanning van White Witch in blue en Win2Win gaan we een dagje met de ferry naar het tegenoverliggende eiland Pico .
Het belooft een zonnige dag te worden en dat is prima, want meestal ligt Pico in de wolken en als we vertrekken is dat ook zo, het topje is te zien maar rondom zitten wolken.
Bij aankomst in het havenstadje Madelena gaan we eerst voor een espresso met een pastel de natas, op het pleintje onder een eeuwenoude boom.
We wandelen wat rond in Madelena, waar kunst in de openbare ruimtes is geplaatst. Leuk, een schoen van plastic flessen en op een speelplaatsje een mooie muurschildering.
Een taxi brengt ons naar het alweer mooie plaatsje Lajes do Pico,een voormalig walvisstation,waar nu een museum is gehuisvest ,ook kun je er nu met een speciale boot walvissen spotten en dat gaat nog altijd op de oude manier : met een verrekijker wordt er gekeken of er walvissen in de buurt zijn en vroeger werd er dan naar de mannen ,die op jacht gingen doorgegeven met vuurpijlen,dat ze met hun roei/zeilboot moesten vertrekken !
In het museum is nog een collectie walvisboten met alle benodigdheden voor de walvisvangst ,die hier op het eiland nog tot in de jaren 80 plaatsvond.
Het geeft een goed beeld van die tijd,ook prachtige gravures op walvis bot .
Na het museumbezoek rijden we via de noordkant ,die aanmerkelijk ruiger en natter is naar Madelena terug ,onderweg zien we veel koeien en aan de zuidkant wijnbouw op kleine met lavastenen ommuurde percelen grond.
Als de ene helft alvast een terrasje gaat pikken loop ik een eind met Aranka en Roelof en kids mee naar de wijnroute ,eerst hoog langs de rotsachtige kust en als we de wijnroute net zullen beginnen loop ik toch met Wouter terug naar het dorp ,we zijn allebei een beetje moe !
De dag wordt besloten met een lekker etentje en dan is het tijd om de ferry van 22 uur terug naar Horta te nemen .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten