donderdag 15 januari 2015

West Palm Beach,four arts

De kogel is door de kerk : we gaan naar de Bahama's ,maar voordat we vertrekken zijn er nog een aantal zaken te regelen .
Als we ook naar Mexico willen ,hebben we een bewijs van uitklaring nodig ,dat betekent dat we weer naar customs en immigration moeten .
Daarnaast schijnen de Bahama's erg duur te zijn ,dus is het slim om te zorgen dat je goede voorraden hebt ingeslagen !
West Palm Beach is intussen helemaal in kerstsfeer ,alle palmen zijn van top tot teen omwikkeld met lichtjes en s'avonds is er een klank en lichtspel waar we iedere avond van kunnen genieten , alhoewel we inmiddels het vrolijke populaire repertoire wel kunnen dromen .
Aan de andere kant van de rivier is een heel ander feest : Chanoeka het joodse lichtfeest
We werden door de rabbi uitgenodigd om het mee te vieren ,een ander stel vertelde ons dat we perse
tenminste de society of the Four Arts gezien moesten hebben voordat we zouden vertrekken .
s'Avonds brand ik mijn eigen kaarsje voor neef Eric ,die die middag is overleden .
De volgende dag gaan we met onze fietsjes weer de Royal Park brug over om naar Palm Beach te gaan naar de society of the Four Arts .
Het is een park met verschillende gebouwen ,waar concerten tentoonstellingen en lezingen worden gehouden,tevens zijn er twee prachtige bibliotheken en een botanische tuin met schitterende beelden.
De tentoonstelling nota bene is uit een prive collectie uit Nederland van Toulouse Lautrec is indrukwekkend …...wie zou de eigenaar zijn ?
De botanische tuin is een oase van rust en schoonheid : prachtige beelden en hele oude en bizondere bomen en planten ,allemaal op een prachtige locatie ,heerlijk om er te zijn .
We hebben genoten ,nu nog de wat banalere zaken regelen en we kunnen vertrekken :
op naar de Bahama's

Geen opmerkingen:

Een reactie posten