woensdag 7 januari 2015

Charleston-St .Augustin

We gaan vanaf Charleston,waar we een week doorgebracht hebben met Carol en Bill,de Atlantic weer op om naar St.Augustin te varen een tocht van zo'n 180 miles ,in verband met de aankomst bij daglicht vertrekken we om 17uur op 30 november en komen 2 december in de ochtend op de zuidelijke ankerplek aan .We liggen aan mooring nr.49 ver van de haven ,maar om de twee uur is er een watertaxi van de haven ,die je ophaalt van boord ….erg luxe!
St. Augustin is al helemaal in kerststemming en in de ban van van een historische feest intocht van de Engelsen in 1870.
Ze hebben hun kampement in de stad opgeslagen en lopen in 18 de eeuwse kleding met fakkels en declameren de onafhankelijkheid.Een groot vuurwerk bij het fort sluit de festiviteiten af.
Wij vieren aan boord een heel ander feest met een goedheilig man ,die toch overzee nog voor chocolade letters en cadootjes had gezorgd!
Het blijft flink waaien zodat we het vervolgstuk via de ICW doen :via Daytona Beach door de marsh langs de Ponce Inlet varen we rechte stukken met rechts huizen ,lange steigers en campeerterreinen en het blijft koud en soms mistig!
Als we in Fort Pierce aan komen is het s óchtends 6gr C ,we kennen de omgeving al en varen direct naar Faber cove een prachtige rustige ankerplek en bezoeken de kapsalon van Rob en Regina ,een Hollands stel .
Zij vinden het geweldig, dat we op de terugweg weer bij hun komen om ons haar te laten knippen en wij kunnen weer even Nederlands praten ,want we zien totaal geen Nederlanders ,ook weinig Europeanen trouwens .
Nog het laaste stuk naar Palm Beach en we zijn weer op de plek waar we de USA binnenkwamen .
Wij willen sy “Cat Meow”nog ontmoeten voor ze vertrekken naar de Bahama's ,maar zij blijken niet op Lake Worth te liggen zodat we verder trekken naar West Palm Beach.
Gelukkig zien we ze daar nog en hebben een gezellige avond samen ,wij blijven nog een weekje in Palm Beach bij het gemeente dock en moeten een beslissing nemen hoe de tocht verder zal gaan ,
Mexico ,Guatamala ,Rio Dulce ,Bahama's Cuba.....we weten het nog niet ,goed om nog even hier te blijven …...

1 opmerking:

  1. Hoi,

    Wij vaarden langs jullie en zagen een NL vlag wapperen bij de city Dock in Palm Beach. Ik wilde jullie oproepen, maar ja, voelde toch een beetje als vroeger dat je een Nederlandse auto tegenkwam op vakantie in Duitsland ;-). Ook moesten we onder de brug door. Wij zijn nu in Miami en gaan hierna naar de Bahama's. Daarna misschien weer Cuba en weer naar Guatemala, we weten het ook nog niet exact. Misschien kruisen onze vaarwegen elkaar nog een keertje.
    Groetjes van Jacques en Annet, sy Panache
    Www.sailpanache.nl

    BeantwoordenVerwijderen