donderdag 15 januari 2015

Kerst 2014 Stocking Island Exumas

We komen precies voor Kerst op 23 december in Georgetown aan,waar we bij het Monument op Stocking Island gaan ankeren , er liggen al een heleboel boten ,want het is een favoriete spot om te liggen: goede ankergrond en goed beschut voor alle winden !
Het eerste wat we moeten doen op 24 december, voordat alle autoriteiten weg zijn ivm kerstavond is inklaren. Don geeft ons met zijn snelle dinghy een lift ,we wisten niet dat we vanaf de ankerplek nog 10 minuten moesten varen [met onze dinghy een half uur] om in Georgetown te komen .
Als je van de ankerplek komt moet je met de dinghy naar Victoria lake ,dat is onder een bruggetje door naar een binnenmeertje ,het is net Loosdrecht .
Inkomend verkeer heeft voorrang; vaak is het met de overwegend oostelijke wind daar lagerwal en kan het beboorlijk ruw water zijn ,maar ook daar heb je met een grotere dinghy minder last van .
Het inklaren en customs gaat allemaal vlot ,dus hebben we wat tijd om onze eerste sundowner te scoren !
Kerst is een hele gezellige avond op sv Cat's Meow,waar ook een Engels stel te gast is ,iedereen heeft wat gemaakt en dan is het altijd weer een verrassing ,die meestal heel goed uitpakt !
Onze gastvrouw is erg creatief ,heeft prachtig koraal bewerkt en houdt van gejutte curiositeiten , waar ze weer kleine kunstwerkjes van maakt!
Het is hier een gewoonte om met zonsondergang op een conchschelp te blazen ,dat vergt nog enige oefening ,mij lukte het niet zomaar ,maar anderen kunnen een prachtig geluid uit de conch produceren .
De volgende dag is het natuurlijk eerst een wandeling op het eiland maken, een eiland met veel ruw limonestone met scherpe punten en prachtig wit zand veel palmen ,mangrove het doet weer tropisch aan !
Het momument ligt hoog op een heuvel ,vanwaar je een prachtig uitzicht over de ankerplek hebt .
Boven op het monument heeft zich een roofvogel een osprey genesteld met een jong ,die opvliegt als wij aankomen ,maar rustig op de wind blijft zweven ons en zijn jong goed in de gaten houdend ,maar wij vervolgen de weg naar de andere kant van het eiland waar de Exumas Sound met zijn golven van ongeveer 3000 feet tegen een plateau van koraal knalt ; heel indrukwekkend!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten