donderdag 15 januari 2015

Ahoy Exumas here we come!

Met een zonnetje en weinig wind ,maar stroom mee varen we net voor de Kerst 2014 op 19 december weg uit Amerika, het eerste stuk varen we dicht langs de kust om geen last van de golfstroom te hebben naar fort Lauderdale .
Daar steken we de golfstroom over om ten noorden van de Bimini's naar Nassau te gaan .
Het is erg druk met zowel vracht -als passagiersschepen ,we zien zelfs schepen van de Holland -Amerika lijn ,,Maasdam “ ,als we 's nachts in Nassau dreigen aan te komen, besluiten we langs de west kant van Nassau te varen en een trail op te pakken naar de Exumas Sound ,een diepe vaargeul tussen de eilanden en de Atlantic in .
We varen tussen White bank en yellow bank precies129 graden om op de trail tussen de riffen aan weerszijden in te blijven op weg naar Highborne Cay: 45Nm. ; weer een hele nieuwe ervaring tussen alle koraalbanken en riffen heen te varen .Je moet er niet aan denken om hier met slecht weer te varen !
Er is hier geen schip te bekennen , je hebt de wereld voor jou alleen .
Bij de doorgang naar de Exumas Sound is er een enorme instroom en aan weerszijden rotspartijen , spannend om niet tegen de rotsen aangezet te worden en blij als we weer in diep water zitten !
De nacht heeft weer wat anders in petto voor ons : veel wind uit de verkeerde richting en golven tegen wind ,niet echt waar je voor kiest ,we komen niet vooruit tegen de ochtend verleg ik de koers ,de boot loopt wel weer 6 knopen, maar ook veel buiswater : palaver ….wat gaan we doen ?
Er is een mogelijkheid om door een opening in het rif te gaan :Adderlycut .
We zitten weer in het koraal gebied en kunnen aan een mooring van een voormalig marine onderzoekcentrum liggen : wat een rust en schoonheid ,prachtig turkoois water, palmen, mooi strand en lekker warm ,we nemen weer een duik in het water en gaan met de dinghy aan de wal om het eiland te verkennen .
Vanuit Adderlycut zeilen we naar Rat Cay en gaan tussen Pigeon Cay en Rat cay de Exumas Sound weer op voor het laatste stuk naar Georgetown,waar we s'middags aankomen en een prachtig ankerplekje bij Monument hebben .
Cat 's Meow ,de boot van Lavonne en Don ligt er ook en dat is een goed weerzien .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten