zaterdag 2 augustus 2014

Weerzien in Beaufort North Carolina


Twee stormachtige dagen letterlijk en figuurlijk in Charleston : we konden niet van boord af vanwege de hoge golven en een Amerikaanse boot ,die van het anker geslagen was, schoot rakelings langs de Silmaril ,in de richting van een te lage brug.
Robert van de Hollandse boot odd@sea was samen met Jaap nog net op tijd om de boot weer aan een boei te leggen ,een oproep aan de kustwacht en marina haalde niet veel uit , ze konden niets doen , terwijl de boot toch recht op de brug afstevende ,die wel iets te laag was voor de mast !
Toen er een weergat was besloten we via de kust naar Beaufort te zeilen een tocht van 200 nM.
We varen prima, 5 kn stroom mee en ZW wind,in de ochtend draait de wind naar West en met minder dan 5 kn schiet het niet op.
We maken een keus: het weer wordt slecht, onweer 30 knopen wind donderdag ,dus voor die tijd moeten we aankomen in Beaufort of toch eerder in een haven ,we varen door met motor erbij en voorspelling op meer wind in de nacht !

Na middernacht neemt de wind toe tot 25 knopen ,ook de golven helaas en we kunnen niet pal naar het noorden ,dus wordt de afgelegde weg wat langer ,gemiddelde snelheid gelukkig ook : we varen zo'n 6,5 knopen !
Met een enorme snelheid en hoge golven varen we de inlet van Beaufort in: precies op doodtij ,we varen naar de ankerplek en tot onze grote verbazing staan er mensen aan de wal te zwaaien ,we herkennen ze; onze goede vrienden uit Michigan : Carol en Bill.
Een weerzien na 16 jaar ! Carol was in 1965 exchange student in ons gezin ,bijna 50 jaar geleden .
Geweldige tijd samen gehad en wat leuk om ze nu aan boord te hebben !
Beaufort is een heel leuk stadje met een prachtig natuurreservaat Rachel Carson Reserve , daar wandelen we heel vroeg in de ochtend ,prachtige vissen ,miljoenen fiddler krabbetjes en wilde paarden , vogels en schitterende bloemen .Na drie geweldige dagen gaan we de ICW weer op naar Oriental en meren af bij het free dock ,onderweg meren , bossen en soms heel ondiep .
Oriental heeft zijn eigen charme ,s,ochtends komt de hele zeilersgemeenschap samen in de plaatselijke coffeebar en vragen ze ons honderduit !
Wij verlaten Oriental weer en gaan met Silmaril en Escapade  richting Bellhaven .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten