zondag 3 augustus 2014

Solomon tot Annapolis

We varen van Tangier Island naar Solomon ,een schiereiland met een goed zeetje halve wind 5 kn. en komen tegen de avond aan bij Zahnisers Yachting Centre,waar we aan een mooring gaan liggen.
We gaan vroeg naar de haven,om te internetten en een douche en van de laundry gebruik te maken.
Kijken bij het zwembad naar de wedstrijd NL-Mex. 2-1 alsnog in de kwartfinale!
De volgende dag gaan we naar het Maritieme museum met de mooie vuurtoren,Drumpoint genaamd;naar de verankering in de grond op oliedrums.Verder een collectie oude boten,van alles over de vangst van crabs en oysters en archeologie uit de bluff.
Provianderen ging hier moeilijk daar er geen middenstand meer was alleen catering ketens waar snacks en ijs verkocht werden.
Veel jachthavens waren eerst werven voor de lokale schepen en er lag een kazerne waar in de 2e wereldoorlog een oefenplek voor de landing op Normandiƫ was.
Nu is er een overschot aan jachthavens waarvan je je afvraagt hoe ze die ooit rendabel maken.Veel plekken voor de Noorderlingen uit Annapolis en hoger.
Varen de volgende dag ri Annapolis waar we aan het eind van de middag aankomen op de ankerplaats voor de brug vlak bij Ego alley waar je ziet en gezien moet worden, maar later gaan we dieper de Spa Creek in.omdat de brug met spitsuur niet draait.
De harbormasterboat komt langs en we liggen te dicht bij het boeienveld en verplaatsen de boot op zijn advies,maar goed dat ze ons mobiele nr. hadden want later aan de wal krijgen we een telefoontje dat het anker is gaan krabben en de boot bij de steiger van Mrs. Polka ligt .Snel erheen omdat de waterpolitie al ter plaatse is en de Tugboat al besteld,gelukkig geen schade en na uitwisseling van kaartjes de boot veilig naar een mooring gebracht,ook beter ivm plannen om van hier met de bus naar Washington te gaan.Scheelt een hele omvaart in de Potomac river en onze vriendin en gids Barbara met de Escapade ligt daar al met de boot en heeft ons uitgenodigd.
We gaan de volgende dag vroeg met de forensenbus naar DC waar we een paar dagen musea en andere bezienswaardigheden bekijken.
Op de 4th of July blijven we in Annapolis vanwege de verwachte drukte in Washington en de op handen zijnde storm,bezoeken daar de parade en het Navy concert met aansluitend vuurwerk en eten tussendoor in het Mexicaanse restaurant.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten