zondag 3 augustus 2014

Oriental naar Norfolk 12/6 -19/6


Al vroeg vertrekken we met Silmaril en Escapade vanuit Oriental naar Bellhaven een tocht van 45 M,het is een prachtige tocht door een bijna Hollands landschap omgeven, behalve dat de weilanden door dennen en loofbomen en moeras zijn omgeven .
Escapade komt ook vast te zitten ,maar gelukkig kunnen wij ze lostrekken en worden als dank s'avonds uitgenodigd voor een Mexicaanse maaltijd!
Boven Bellhaven trekt de lucht samen en we krijgen een enorm onweer en gaan niet naar Bellhaven maar ankeren t.h.v. Manteo Durant Island .
Het is een prachtige ankerplek , we zijn omgeven door crabkooien en s 'avonds worden we lekgestoken door de horseflies!
De volgende dag vervolgen we onze tocht over de Alligator river en Neuse River ,we nemen de route 1 ,de meest oostelijke route omdat het Swampcanal (route 2) dichtgegroeid is , maar ook op deze route van de ICW is het uitkijken met de diepte, overal steken boomstronken uit het water of liggen halve bomen in het water en het laatste stuk tot de Great Bridge is het de ene na de andere brug in alle soorten en maten.
Porthmouth is de volgende stek waar we twee dagen aan het freedock liggen en we Norfolk verkennen,we maken een 'historische “wandeling door het met kinderhoofdjes geplaveide Freemason district met huizen uit 1850 !
Norfolk is tevens een Navy stad: alle belangrijke oorlogsschepen liggen er en als wij Norfolk verlaten , klinkt het op kanaal 16 ….warship 78 is going out ! Sark make space!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten