woensdag 2 april 2014

Trinidad 21 februari

We fietsen naar het busstation ,want om half negen zou er een bus vertrekken naar Trinidad maar bij aankomst staat er een bord dat er vandaag alleen een bus om half een rijdt ,daar willen we niet op wachten en kijken of er dan toch net een taxi is .
Er komen al snel mannen op ons af ,die ons graag willen rijden in hun oldtimer ,kosten 15 cuc heen en terug ,dat leek een zeer gunstig aanbod ,dus fietsen in de auto en op naar Trinidad.
De tocht op zich was al de moeite waard door een heuvelachtig landschap soms vlak langs de kust en dan weer door het binnenland waar vroeger veel verbouw van suikerriet is geweest en verderop overgaat naar de Valle los Ingenios .
Trinidad staat als een soort openlucht museum op de werelderfgoedlijst van Unesco,
de grote rijkdom verwierf Trinidad door de inkomsten van de suikerriet,die 1/3 van de totale Cubaanse productie bedroegen .
Bij binnenkomst in Trinidad over de kasseien voelen we ons direct in een prachtig maar ook heel toeristisch gebeuren waar elk straatje zijn charme heeft en er teveel musea etc zijn om in een dag alles goed te kunnen zien ,dus doen we een greep uit het aanbod , beklimmen de toren met prachtig uitzicht op de omgeving en de rode daken ,bezoeken we het musea la lucha contra bandidos: revolutie tegen aanhangers van Batista,
de strijd tegen de bandieten ,in dit geval gevestigd in een voormalig franciscaner klooster.: op de binnenplaats stond een US U2 spy plane,die was neergeschoten in de jaren '60.
we eten weer een keer heerlijk, bijna Europees in een restaurant met natuurlijk een heerlijk bandje met melancholische muziek
De dag vliegt om en om half vijf staat onze chauffeur weer op de afgesproken plek en rijden we in zo'n 2 1/2 uur terug naar de haven .,waar ons nog een verrassing te wachten staat want het was echt geen 15 maar 50 cuc voor deze rit ,dat gebeurt wel vaker hier en je trekt meestal aan het kortste eind ...volgende keer afspraak schriftelijk tekenen !
We middelen een beetje en betalen 40 cuc,.... iedereen tevreden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten