zondag 17 februari 2013

Trinidad,Caribean Island

Als we de baai van Chaguaramas ingaan ,worden we al begroet door een Nederlandse boot,die meldt dat we moeten doorvaren naar het rood /wit gestreepte vuurtorentje .daar kunnen we aan de steiger aanleggen,om vervolgens bij de havenautoriteiten te kunnen inklaren .Lekker alles bij elkaar!Douane,immigratie en een eigen aanlegplaats.
Al heel snel komt ook FastFred ,een oud Amerikaanse coastguard ,die hier alle nieuwkomers wegwijs maakt.Heel handig, hij weet alle adresjes en maakt ons attent op het cruisersnetje van 8 uur 's ochtends op VHF 68,waar alle ins en outs van die dag worden verteld en overbodige spullen geruild en waar wat te krijgen is.
Alles staat natuurlijk in het teken van carnaval en daar willen wij ook een graantje van meepikken ,in de haven is het kantoor van Jesse James “members only” en daar kun je alles boeken. Jesse regelt het vervoer van en naar Port of Spain en regelt de kaarten voor de steelband competitie en de verkiezing van de Kings and Queens ,allebei in Savannah park in Port of Spain
Wij zijn op zoek naar iemand ,die naar de koelkast kan kijken en daar weet Fred al direct iemand voor, de druk is te hoog en nadat die hersteld is blijkt de koelkast het weer te doen Wat een geluk,ze snappen hier al helemaal niet dat je kunt varen zonder airco en freezer aan boord......dat is wel echt kamperen ! Zo zijn er nog een aantal klussen waarvoor we hier in de haven liggen :
roerkoning lekt ,temperatuursensor in de uitlaat is stuk en voor nood verwijderd en afgeplakt,voetpompje onder aanrecht lekt ,er moeten roestplekjes aan boord worden bijgewerkt etc.
We gaan het noodzakelijke met het aangename verenigen,eerst maar weer eens een rustig nachtje in stil water genieten .
Dat nachtje werd wreed verstoord ,door drie mannen ,die vonden dat we naar een mooring moesten ...let wel het was 2 uur 's nachts, terwijl we met instemming vd havenautoriteiten aan de inklaringssteiger waren blijven liggen,omdat er nog geen plek in de jachthaven was elders.
We houden ons eerst van de domme ,maar de mannen zijn aanhoudend en Jaap komt aan dek ,als ze zich niet kunnen legitimeren ,willen we weer naar bed ,maar dan komen ze toch terug en moet Jaap in het holst van de nacht mee naar de portier van het hotel.
Ik vind het verdacht en ga in nachthemd achter ze aan : twee verdwijnen er en ineens
bots ik op een van de mannen met enorme zakken afval op een kruiwagen
Where is my husband ? Ik krijg rare gedachtes,maar bij de portier blijkt alles op een misverstand te berusten en na betaling van 73 TT dollars [8 euro] kunnen we weer terug aan boord om verder te slapen.
De volgende morgen is er plek in de tegenovergelegen haven Tropical Marina waar Jan met NL wortels, de baas is. Een kleine visbedrijf met een aantal vissersschepen die voor de kust van Brazilie op zwaardvis en tonijn vissen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten