zondag 24 februari 2013

Karnaval in Trinidad

De superachtfilm uit de jaren 60 ,die Jaap destijds had gemaakt van de limbo dansende mensen in Trinidad liet niets te wensen over : karnaval in Port of Spain was een must voor ons.
De stad trok ook veel mensen ,die speciaal voor het Karnaval hiernaartoe kwamen ,dus alle wegen naar Port of Spain waren ook super druk .
Jesse James ,die hier alles organiseert ,had verschillende trips naar Port of Spain ,waar alles plaatsvond of op de straat of in het grote stadion in Savannah Park .
Er werd enorm gewaarschuwd voor gevaarlijke buurten en berovingen ,dus geen camera 's opvallend mee en geen sieraden etc , dus goed uitkijken en vooral niet op eigen gelegenheid maar gezamelijk met busje laten brengen en ophalen.
We hebben gelukkig weinig ervaren van geweld of vervelende situaties integendeel ,zeker met de grote straatoptocht op dinsdag was het een gezellige ontspannen prima sfeer op straat ,iedereen was heel vrolijk ,kleurig gekleed en liet ons hartelijk meegenieten van het dansen .
We waren voor de tocht al vroeg uit de veren om een goed plekje te veroveren dus s'ochtends stond Jesse om 6 uur bij de poort van de haven om ons naar Port of Spain te brengen ,de eerste groep ging dan ook om twee uur weer terug maar de optocht hield pas om klokslag 24 op.
Wat een prachtig uitgedoste mensen ,sommige met een speciaal thema anderen gewoon met prachtig gemaakte costuums .,daartussen door soms de steelbands en anders wel de vrolijke toppers van deze carnaval .
Het was een groot feest!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten