dinsdag 18 december 2012

Sao Antao

Op uitnodiging van onze lieve vrienden Bart-Jan en Ines, uit Lisboa kregen we de gelegenheid omSao Antao ,het eiland tegenover Sao Vincente, te bezoeken ,waar hun vriend Tonio ons het eiland zou laten zien.
We vertrokken al vroeg om 7 uur met de ferry voor een tochtje van drie kwartier naar de overkant om vervolgens met een busje door de bergen naar de andere kant van het eiland te gaan ,waar we Tonio zouden ontmoeten .
Altijd spannend iemand ontmoeten ,die je niet kent in een onbekend dorp ,maar dat verliep allemaal goed ,we zien er natuurlijk te westers uit en vallen onmiddellijk op.
Wat hebben we een geweldige tijd gehad op dit prachtige groene eiland met zijn twee gezichten : baaien en ruwe rotsen waar de branding lustig zijn gang kon gaan en dan de prachtige valleien Ribeira Grande totaal groen met terrassen ,waar op elk mogelijk stukje iets verbouwd wordt :suikerriet schitterend wuivend met zijn witte pluimen en dan de papaya ,yam, bananen en broodvruchtbomen .
Wat een vruchtbare streek ,we keken onze ogen uit.
Tonio bracht ons via de rivierbedding en een steil bergpad naar het mooie huis van Ines haar moeder gelegen in de bergen en omgeven door een schitterende natuur .
Op het eiland was een festival ter nagedachtenis van Cesario Evora in een vallei waar de bergwanden s,avonds verlicht waren en zelfs op de hellingen mensen zaten om het concert bij te wonen , jammer dat het aggregaat kapot ging en het concert een oponthoud van 3 uur had ….om twee uur s,nachts ging het verder tot 8 uur sóchtends.Helaas hebben wij het tweede deel gemist , maar het was nu al een belevenis al die vrolijke zingende ,dansende mensen en alle eettentjes
De andere kant van de medaille was hier wel de armoede en de vele hele jonge moeders!
Terug in Mindelo heeft Tonio ons de volgende dag nog meegenomen om Mindelo te laten zien en werden we verrast door een heerlijk diner om in de Baia de Portas koffie te drinken !
Ik ken geen betere gastheer dan Tonio en heb mijn hart aan de Kaap Verde verpand.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten