vrijdag 24 januari 2014

Jamaica ,reggae,rum en rasta!

Met weemoed vertrekken we uit Ile a Vache,leuke mensen ontmoet, prachtige natuur, veel gezien en geproefd .
Samen met Rafiki varen we met 5-10 kn wind de baai uit een laatste groet aan de achterblijvers :Betty Boop en de Duitse boot.
We roepen Rafiki op, omdat ze inhouden,zij gaan terug  ,pech met de autopilot,
dus alleen op naar Port Antonio  Jamaica
We varen langs de zuidzijde van Haiti en langzaam verdwijnt aan de horizon Ile a Vache,
als we de zuidoost punt om zijn, koersen we 270 gr,dus west  en varen langs groene heuvels,witte stranden en kleine huisjes langs de waterkant en ......riffen,gelukkig goed te zien aan de branding !
Als we na een dag en een nacht in Port Antonio aankomen met volle maan is het al laat in de avond en gaan  we voor anker  in East Harbour ,de volgende ochtend worden we  door de Health dept. gevraagd om naar de West Harbour te komen.We lichten het anker en varen de mooie baai met de  luxueus uitziende marina  Eroll Flynn  binnen.
Zenuwen....gaat alles goed? 
We zouden niet melden dat we in Haiti zijn geweest (besmettelijkeziektes!) , het verhaal hadden we al klaar ,maar op het uitklaarbewijs van Aruba stond als bestemming Ile a vaches! 
Koffie en vers fruit had ik al een ander plek aan boord gegeven (mag je niet invoeren) ,maar Jaap gaat voor eerlijk en heeft de wapenvergunning en lightgun gewoon op tafel liggen ....we zullen zien !
Alles verliep heel soepeltjes ,vooral toen ze onze folder van 40 jaar geleden zagen met oude plaatjes van Jamaica dat was lachen ,dus ook snel stempels!

Het resort is prachtig,goede steiger ,electriciteit warmwater douches ,laundry ,bar en zwembad,lekker genieten,wassen en op de fiets naar  Port Antonio waar we een totaal andere wereld aantreffen  .
Arm ,slechte wegen ,vervallen huizen , chaotisch ,druk en veel mensen maar wat een weelderige groene natuur met prachtige strandjes met op de achtergrond de Blue mountains en een baai verderop Blue Lagoon 
Blue Lagoon dankt zijn naam aan het feit dat hier zoet en zout water elkaar ontmoeten wat resulteert in een heel aparte kleur blauw van het water en een speciale vegetatie....jungle.
ik spot hier vlgs Jaap een vogelspin !
Twee dagen later halen we het anker op en varen naar Ocho Rios ..acht rivieren !
De baai waar de swell behoorlijk binnen komt is omzoomd door strand met lage en hoge hotels en cruiseschepen .,maar de haven waar wij de dinghy kunnen afmeren is erg gemoedelijk ...en de waterpolitie houdt toezicht en is erg behulpzaam als ik een keer sta te zwaaien  om opgehaald te worden ,brengen zij mij op de waterscooter!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten