zondag 4 november 2012

Oversteek naar Canaries en Kaap Verden

We wachten op goede weerberichten om aan de oversteek te beginnen.De afstand is naar Madeira 480 Nm en naar Lanzarote op de Canaries 550 Nm vanuit Lagos en vanaf daar nog zo 950 Nm naar Sao Vincente op de Kaap Verden. De oversteek naar Suriname is dan nog maar 1900 Nm!
via de familie in Lissabon is een contact geregeld die ons zal helpen met storen (bevoorraden) en andere zaken omdat hij lokaal bekend is.Dat kan ons helpen om allerlei zaken te krijgen die normaal niet zo gemakkelijk zijn als drinkwater ,wat daar erg schaars is.voor zo'n lange tijd op zee heb je voldoende voedsel nodig en drinkwater en er kunnen allerlei zaken stuk gaan,hiervoor heb je een onderhoudsschema nodig om gedurende de reis alle zaken na te lopen.
We zitten nu erg goed in onze literatuur daar we via via heel veel e Books meekregen,hoewel een gewoon paperback onze voorkeur heeft en ook handig als ruilmiddel voor de zeilersboekenmarkt.

1 opmerking:

  1. Beste Sark, zorgen over drinkwater en bevoorrading in Mindelo op de Cape Verde zijn niet nodig. Prima supermarkt "Fragata" hier en drinkwater a 2 cent de liter uit de tap bij de haven en.... een heerlijke koffie/taartjesshop Morabeza genaamd. Goeie vaart. WWW.sy-Gabber.nl

    BeantwoordenVerwijderen