maandag 29 oktober 2012

Algarve


Als we het uiterste, meest westelijke puntje van Europa ronden ,Cabo Sao Vicente kunnen we niet anders dan met ontzag kijken naar de enorme rotspartijen ,die uit de mist opdoemen .
Wat een prachtig gezicht en als de mist verdwijnt wordt het panorama van de Algarve alleen maar mooier : mooie rotspartijen met daartussenin idyllische zandstrandjes
Algarve of zoals de Moren het noemden Al Gharb “het westen” ,de zee mist de deining van de Atlantic en de temperaturen zijn hier veel milder ,heerlijk!
Maar er moet ook een klus geklaard worden , dus zijn we op weg naar onze bestemming : Partimao
Bij Blue Water zal dat gebeuren ,maar omdat de onderdelen er nog niet zijn en ze nog niet kunnen starten gaan wij naar Albufeira ,waar we Mara zullen treffen en samen een weekje zullen doorbrengen .
We hebben het heerlijk samen gehad ,het was nog echt zomer dus heerlijk tochtjes gemaakt ,samen genoten van de Portugese keuken en weer kunnen bijpraten ,een week vliegt voorbij ,het is ook zo weer heel gewoon dat je een tijdje samen optrekt.
Jammer dat het weer voorbij is,we missen haar dan ook weer!
Ja en wat doe je zo'n dag aan boord als er geen bezoek is?
Ik had nooit gedacht zo druk te zijn met zeer basale dingen : waar haal ik boodschappen , moeten we weer water tanken ,genoeg brandstof , waar kan ik de was doen ,hoe zijn de weersberichten , overleg met medezeilers gaan we wel of niet .
Voor je het weet is je dag voorbij en dan zijn er nog wel wat klusjes aan de boot te doen .
Wat denk je van de mast ingaan om een lazyjack te vervangen ,het wiebelde zo dat ik toch een laddertje van de steiger geleend heb en tegen de mast gezet heb om erbij te kunnen ….ja, wel wat onsportief ! Volgende keer weer alle moed verzamelen!
Soms zegt Jaap s'ochtends : “Zal ik even naar beneden gaan, dan maak ik vast een beschuitje en een kopje thee voor jou ”.
Ja ,dan zijn we weer even thuis ! Dat heb je, als je huis en haard achter je verbrand hebt ,dan rest de zoete herinnering!
Niet denken hoor,dat we het hier niet goed hebben ,ze zeggen wel dat je last van cruiseheimer krijgt ,maar zover is het bij ons nog niet , we weten nog dat de wintertijd vandaag gestart is en we met UTC kunnen rekenen .
O ja ,we hebben hier inmiddels ook een netje op de ssb radio en communiceren nu met zeilers op weg naar Casablanca,Nederlanders in de haven Ton Verbraak,zeilers in Rabat en gewoon neef Jacob uit Rotterdam!Heel leuk !
Zolang we nog in Partimao liggen en het weer nog niet goed is om over te steken naar Lanzarote, is er wat minder echt zeilersnieuws ,maar geniet nog even mee:

Gekregen van Fam .van Altena -Boneveld Marken 11-8-2012

Een met de zee
De zee draagt vrede deze nacht
op kleine golven naar ons toe,
De aarde slaapt en ademt zacht,
de zee zwijgt.Waarom en hoe
zijn nu niet van belang.Ik tracht
niet meer en voel mij niet meer moe
Dit is het dan waarop ik heb gewacht
De stilte waar ik diep voor onderdoe
Het watervlak krult aan zijn randen om
en glanst van licht ,het natte zand rondom
mijn voeten straalt van helder witte schichten
Wij zijn weer samen een,een met de zee
en kijkend naar het wonderlijk lichten
deelt zich een diepe vreugde aan ons mee.

Jaap Zijlstra

Geen opmerkingen:

Een reactie posten