zondag 19 augustus 2012

Vertrokken???

Nee we zijn nog niet weg, we hebben nog een weekje extra tijd nodig! De kinderen hadden nog een eigen afscheid in hun geboorteplek Scheveningen voor ons in petto waar we een sentimental tour deden langs voor ons bekende plekjes: de Wimpelstraat,het strand en de haven en Vrolijk,waar we een"SPOT" kochten zodat jullie ons nog beter kunnen volgen en wij indien nodig een noodsignaal via de satellieten kunnen sturen naar de autoriteiten en een help/ ok bericht naar een aantal geselecteerde adressen.Ook een locatie via Google maps,wat overigens ook al via Marinetraffic.com en onze AIS mogelijk is.Behalve natuurlijk als we die zender uitzetten!(in piratengebied oid.)
Bij strandtent Sol hadden ze een heerlijke lunch besteld en natuurlijk besluiten bij Simonis.
Daartussendoor even een ander inschrijfadres,een stormfok,een spiboom en een jockeypole en een gezellig samenzijn in Nijmegen met Roos en Burny medezeilers op een Waarschip 10.m en dochter van onze vriend Loek en Marijke die ons een prachtig geschenk voor onze kleinzoon stuurden, die we mooi ingelijst aangeboden hebben.Bedankt Loek en Marijke!
Verder hebben we proviand ingeslagen waar we straks ws mee terugkomen zoveel,maar ja je eet wat op in een hongerig makende zee!Vandaag opnieuw een hittegolf,kunnen we vast wennen aan die tropische omstandigheden.
Nog een korte terugblik op ons afduwfeest van 11/8 dat was een groot feest alles zat mee:weer , vrienden  en mooie woorden van onze kinderen en anderen.Helemaal speciaal bezoek van Madeleine uit Suisse,die nog een nachtje aan boord bleef.Een grandioze dag!!!Bedankt allemaal we hebben nog weken nodig om alle cado,s uit te pakken te lezen en ervan na te genieten!Speciaal aan Tim die zo snel de foto's op dropbox zette!En Freek die het zo jammer vond dat hij ons tijdens zijn logeerparty niet meer getroffen had en tot huilens toe bewogen dat hij tante Elsa en oom Jaap gemist had.
De planning is nu om op 21/8 te vertrekken en via de kust naar Scheveningen,en zo verder!

3 opmerkingen:

 1. Hoi Jaap en Elsa,

  Vanuit Oswego, aan de Amerikaanse kant van Lake Ontario, wensen wij jullie een voorspoedige start van jullie grote reis en behouden vaart!

  Dennis & Ank,
  Onboard Bodyguard,
  Oswego, NY, VS
  www.sy-bodyguard.nl
  crew@sy-bodyguard.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hoi allebei zijn jullie dan nu weg, wat jammer dat ik dat mooie afscheid miste... en die fotos , kunnen jullie mij een link sturen,d an kan ikt och nog even meegenieten. spannend ik ga jullie volgen hoor
  alle liefs mieke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jaap en Els,

  Goede reis! Die 36' Carena ziet er goed uit kan wel wat hebben verwacht ik. Blijf het zelf voorlopig met de helft van die lengte doen. Ga een mooie 560 met negatieve spiegel renoveren (zie kolibri forum).

  Groet,

  Freek

  BeantwoordenVerwijderen