dinsdag 26 juni 2012

Uitbreiding apparatuur door Norman

Het afgelopen weekend bestond uit lijntrekken;dwz. kabels in het schip erbij plaatsen voor het aansluiten van de nodige nautische uitbreidingen; Ais,SSB zender/ontvanger een plotter,extra zonnepanelen een nieuwe boord pc, een kleine stuurautomaat vd windvaan,etc.Daarnaast nog een nieuwe startaccu (AGM) en het doormeten van de serviceaccu's,die we mogelijk ook gaan vernieuwen!Een fikse aanslag op ons budget maar wel nuttig/nodig.Hoewel Joshua Slocum het 100 jaar geleden ook zonder deed en dan ook nog solo!Maar ja andere tijden.Hopenlijk gaan we het aangeschafte reddingsvlot nooit gebruiken al is hij zelfrichtend!Vanmorgen wilde ik de boot weer verleggen naar de eigen box,maar... geen starter,terwijl de startaccu net nieuw is en 13 V aangeeft!
Maar even alles checken en ondertussen de kabels die Norman gelegd heeft naar de accukamer in een rvs kist met los deksel een beetje krap langs de rand aanlegde ,hij was al geschavield,brrr. moet er niet aan denken brand in de machinekamer!Dus maar weer wat tuinslangen als extra isolatie erbij geplaatstVerder de antenne vd ssb zender aangesloten op de achterstag netjes zoals Jugo (de baas van Shiptron) die de installatie leverde en die hem as vrijdag gaat keuren,  geadviseerd heeft.Hoop alleen dat het Pactor modem wel leverbaar is,dat was er de vorige keer niet bij.We shall see!
Dit weekend zijn er de Marker havenfeesten,ben benieuwd of we nog kunnen slapen.
Over slapen gesproken,Elsa is al onder zeil en ik had gisteren en vandaag ook een lange dag met het weer bewoonbaar maken van de boot na alle werk boven de plafonds en doorvoeren,dus sleep well!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten